Matig weekend voor bioscopen

Geplaatst: door de redactie

Ondanks enkele interessante nieuwe titels zoals Doodslag en The Iron Lady, hebben de Nederlandse bioscopen een matig weekend achter de rug. De nummer 1 in de vandaag bekendgemaakte top 10 haalde een omzet van nog geen 300.000 euro. Ter vergelijking: vorige week was de nummer 1 in de lijst nog goed voor een boxoffice van bijna een miljoen.

The Darkest Hour 3D, zeker niet de beste film die afgelopen donderdag in première ging, leverde afgelopen weekend het meeste op. Het vehikel - dat van onze recensent Bart de Bruijn slechts anderhalve ster kreeg - haalde bijna 291 duizend binnen. Daarmee bleef het Reinout Oerlemans' Nova Zembla, dat van de vierde plaats weer iets klom, nog geen vijfduizend euro aan recette voor. 

Mission: Impossible - Ghost Protocol handhaafde zich op de derde plaats in de top 10. De vierde film met Tom Cruise als Ethan Hunt was goed voor 274 duizend euro. Nieuwkomer The Iron Lady (ruim 208 duizend, vijfde plaats) verkocht voor een kleine duizend euro minder aan tickets dan nummer vier Sherlock Holmes: A Game Of Shadows. Doodslag, de film over een ambulancebroeder (Theo Maassen) die de pesterijen van een groep hangjongeren zat is, was goed voor iets meer dan 166 duizend euro.

De nummers 1 en 2 van de vorige week vinden we respectievelijk terug op plek 8 en 7. Alvin & The Chipmunks en Puss In Boots lokten, aangezien de schoolvakantie weer voorbij was, aanzienlijk minder jonge bezoekers naar de bioscopen. The Help, dat een plekje klom, en New Kids Nitro maken de top 10 compleet.