Margot Robbie gecast als Harley Quinn

Geplaatst: door de redactie

David Ayer (End of Watch, Fury) mag aan de slag met één van de aankomende strip-adaptaties van Warner/DC en volgens Collider heeft zijn project (Suicide Squad) nu een eerste castlid. Margot Robbie (bekend van The Wolf Of Wall Street en het nog uit te komen Focus) zal in de huid kruipen van Harley Quinn.

Harley Quinn is de (af en aan) vriendin en henchwoman van The Joker (die zelf in tegenstelling to Quinn nooit deel uitmaakte van The Suicide Squad) en werd in de jaren negentig bedacht door Paul Dini en Bruce Timm voor de Batman-animatieserie die toen populair was. Filmmaker en comicbook-geek Kevin Smith (Tusk) is zo'n grote fan van het personage dat hij zijn eigen dochter naar haar vernoemde.

Ook The Joker (voor het laatst gespeeld door Heath Ledger in 2008) zal zijn opwachting maken in de film. Momenteel wordt Jared Leto (Dallas Buyers Club) voor de rol genoemd, hoewel er nog geen deals rond zijn. De studio probeert verder ook nog steeds Will Smith (Hancock), Tom Hardy (The Dark Knight Rises) en Ryan Gosling (The Nice Guys) te strikken voor rollen in de film.

Suicide Squad zal in 2016 na Batman v. Superman de eerstvolgende comicbook-film worden die Warner uitbrengt. Het verhaal draait om verschillende gevangen genomen superschurken die levensgevaarlijke missies moeten uitvoeren in ruil voor strafvermindering. David Ayer omschreef de film zelf als "The Dirty Dozen with supervillains."

Bekijk hieronder een NSFW-compilatie van Robbie in The Wolf Of Wall Street.