Mangold zet nieuwe scenarist op derde Wolverine-film

Geplaatst: door de redactie

De voor hem laatste Wolverine-film waar Hugh Jackman laatst naar naar verwees op Instagram lijkt toch wel degelijk zijn derde solofilm over de X-Man te zijn. Volgens The Wrap is scenarist Michael Green momenteel bezig met het script.

Green zou daarbij hulp krijgen van James Mangold (Copland, Walk The Line), de regisseur van de tweede Wolverine-film die ook terug zal keren voor deel drie. De scenarist werkte al eerder in het comicbook genre; hij was een van de vele schrijvers van het ondermaats presterende Green Lantern en werkte op televisie aan Smallville. Meer recentelijk bouwde hij een werkrelatie op met Ridley Scott en schreef voor hem mee aan de scenario's van Blade Runner 2 (waarin mogelijk Ryan Gosling te zien zal zijn naast Harrison Ford) en de sequel op Prometheus.

Mangold zou mogelijk al redelijk snel aan de derde Wolverine-film kunnen beginnen. Zijn eigenlijk volgende film The Deep Blue Goodbye is namelijk voor onbepaalde tijd uitgesteld na een blessure van hoofdrolspeler Christian Bale. De nog titelloze Wolverine-film heeft al wel een releasedatum; op 3 maart 2017, iets minder dan een jaar na X-Men: Apocalypse, moet de film in de bioscoop verschijnen.