Malin Akerman gecast voor rol Blondie

Muziekfilms doen het lekker de laatste tijd en dus komt er ook een sfeervolle biopic over de opkomst van Blondie: CBGB. De rol van Debbie Harry gaat naar Malin Akerman, zo is nu bekend gemaakt. Ook Alan Rickman en Rupert Grint doen mee.

De CBGB in New York staat centraal in de film en uiteraard speelt alles zich af in de seventees. De punkband Blondie was één van de baanbrekende acts in die tijd met de even brutale als zwoele Harry als leadzangeres. Akerman maakte zich via het nog te verschijnen Rock Of Ages - dat zich dan weer afspeelt in de eighties - uitermate geschikt voor de rol, daarin zingt ze Foreigners I Wanna Know What Love Is. En blond is ze logischerwijs al.

Alan Rickman mag zich uitleven in de rol van clubeigenaar Hilly Kristal en Rupert "Ron Weasley" Grint, bekend van de Harry Potter-films, krijgt de rol van gitarist in punkgroep The Dead Boys. De opnames beginnen volgende maand in New York.

De kans dat Akerman de rol van Linda Lovelace uit Deep Throat nog speelt, in een volgend jaar te verschijnen drama, wordt daarmee kleiner. Bovendien komt er dit jaar al een film uit gebaseerd op het leven van Lovelace met Amanda Seyfried in de hoofdrol.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.