Lone Ranger rijdt op klanken van Jack White

Geplaatst: door de redactie

We hoorden toevallig net (een versie van) The White Stripes in de trailer voor de nieuwe G.I. Joe, maar frontman Jack White zal nu voor Jerry Bruckheimer en Gore Verbinski de gehele muziek van de nieuwe filmversie van The Lone Ranger op zich nemen.

White maakte al eerder muziek voor films: hij schreef de titelsong voor de Bond-film Quantum of Solace in 2008 en maakte een nummer voor Cold Mountain uit 2007. The Lone Ranger is voor White de eerste keer dat hij de volledige muziek van een film op zich neemt.

Producer Jerry Bruckheimer vertelt dat het idee om White voor de film te vragen eigenlijk van regisseur Gore Verbinski afkwam en dat Johnny Depp onmiddellijk enthousiast was met die keuze. "We zijn allemaal heel blij dat Jack meedoet. We zijn benieuwd naar zijn geheel eigen versie van de Ouverture Wilhelm Tell, het klassieke stuk muziek (te horen in het onderstaande filmpje) dat synoniem staat met The Lone Ranger", aldus Bruckheimer.

The Lone Ranger verschijnt volgend jaar in mei in de bioscoop. Johnny Depp speelt Tonto in de film en deed onlangs al een boekje open over zijn uiterlijke transformatie die daarvoor nodig was.