Lindsay Lohan in gesprek over vertolking Liz Taylor

Geplaatst: door de redactie

Playmate Lindsay Lohan zou in gesprek zijn om de rol van Elizabeth Taylor op zich te nemen in een aanstaande biopic over de in maart vorig jaar overleden filmlegende.

Televisieomroep Lifetime werkt aan een televisiefilm over de Brits-Amerikaanse actrice, Elizabeth & Richard: A Love Story. De biopic richt zich vooral op het turbulente en beruchte liefdesleven tussen de filmdiva en de in 1984 overleden acteur Richard Burton, de vijfde echtgenoot van Taylor.

De keuze voor Lohan is weinig opvallend, haar persoonlijke leven vertoont veel gelijkenissen met dat van Taylor. Net als Liz kende het voormalige kindsterretje hoogte-, maar vooral ook dieptepunten in haar leven. Nadat Lohan carrière maakte met films als Freaky FridayMean Girls en Herbie: Fully Loaded, is de 25-jarige Amerikaanse de afgelopen jaren vooral in het nieuws wegens haar aanvaringen met de autoriteiten.

In de tabloids worden de twee dan ook meer dan eens met elkaar vergeleken. Beide sterren hadden een dominante moeder, werden op jonge leeftijd beroemd en kenden veel problemen met drugs. Al was het palmares van Taylor vele malen indrukwekkender op het moment dat ze één van de meest beruchte filmsterren werd.

Mocht de ex-gedetineerde inderdaad in de huid van Taylor kruipen, dan wordt dat de tweede keer in korte tijd dat Lohan een filmdiva portretteert. Voor het januarinummer van mannenblad Playboy poseerde zij namelijk als Marilyn Monroe. In evakostuum.