Liam Neeson gecast als Philip Marlowe

Geplaatst: door Tom van Steensel

Philip Marlowe is één van de coolste privé-detectives uit de literaire wereld en werd op het witte doek gespeeld door acteurs als Humphrey Bogart, Robert Mitchum en Elliott Gould. Volgens Variety wordt nu ook Liam Neeson toegevoegd aan dat rijtje.

Het script van de nog titelloze film met Neeson als Marlowe komt van William Monahan (Oscarwinnaar voor The Departed, die ook Kingdom of Heaven en Body of Lies schreef voor Ridley Scott) en is een adaptatie van het door Benjamin Black geschreven boek The Black-Eyed Blonde uit 2014. Het verhaal speelt zich af in de jaren 50, wanneer Marlowe door een vrouw wordt ingehuurd om haar verdwenen geliefde op te sporen. Zijn verdwijning blijkt onderdeel van een groter complot en al snel krijgt de detective het aan de stok met verschillende rijke families in Californië.

Nu Neeson (eerder te zien als privé-detective in A Walk Among the Tombstones) zich aan het script verbonden heeft, verwacht men dat het project snel een studio zal vinden. Mogelijk zal Monahan ook zelf willen regisseren. Philip Marlowe is terug te vinden in onze top tien met private investigators en in onze fijne filmklasssieker The Long Goodbye.