Leonardo DiCaprio en Jonah Hill plannen een tweede samenwerking

Geplaatst: door de redactie

Leonardo DiCaprio en Jonah Hill (The Wolf of Wall Street) hebben een nieuw project gevonden. Volgens Deadline zullen de acteurs de hoofdrollen spelen in een waargebeurde (nog titelloze) film gebaseerd op het Vanity Fair artikel American Nightmare: The Ballad of Richard Jewell.

De film gaat over beveiligingsbeambte Richard Jewell (Hill), die in 1996 een bom ontdekte op de Summer Olympics in Atlanta, met een evacuatie veel levens redde en werd verheven tot een nationale held. In eerste instantie dan, want niet veel later werd hij plots beschouwd als verdachte, waarna een ware heksenjacht begon die zijn leven compleet overhoop gooide. Leonardo DiCaprio zal de advocaat gaan spelen die na een slepend proces uiteindelijk zijn naam wist te zuiveren.

Richard Jewell, die in de film gespeeld zal worden door Hill.

Het script wordt gebaseerd op een door Marie Brenner geschreven artikel in Vanity Fair. Een eerder artikel van Brenner (met de titel The Man Who Knew Too Much) werd al ooit door Michael Mann en Eric Roth geadapteerd tot het geprezen drama The Insider met Al Pacino en Russell Crowe. Het is nog niet bekend wie het script gaat schrijven of gaat regisseren. Wel zullen DiCaprio en Hill beide optreden als producent.

(VIA)