Leonardo DiCaprio in beeld voor nieuwe film Ridley Scott

Geplaatst: door de redactie

Ridley Scott heeft alweer een toekomstig project voor na The Martian gevonden en volgens Deadline is Leonardo DiCaprio in beeld voor een hoofdrol. De acteur en regisseur werkten in 2008 al eerder samen aan de actiethriller Body of Lies.

Scott tekende bij Fox voor de regie van The Cartel; gebaseerd op een boek van Savages-auteur Don Winslow. Het boek vertelt een fictief verhaal gebaseerd op het niet fictieve drugs kartel van Joaquín “El Chapo” Guzmán en volgt een DEA-agent (de rol die naar DiCaprio zou gaan) die decennia lang een bloederige strijd uitvecht met een drugsbaas. Shane Salerno (die onlangs Snowden schreef voor Oliver Stone en ook voor James Cameron werkt aan de Avatar-sequels) zal het boek tot filmscript bewerken. Salerno adapteerde ook het eerdergenoemde Savages voor Stone.

DiCaprio is nog niet vastgelegd voor de de verfilming, maar is wel een fan van het boek. Voordat Fox de filmrechten bemachtigde probeerde de acteur zelf namelijk al de rechten te verkrijgen voor zijn eigen productiestudio Appian Way. En hij heeft door Body of Lies dus al een werkrelatie met Scott. Of dit na The Martian de volgende film gaat worden voor de regisseur is nog niet helemaal duidelijk, want Salerno is met behulp van Winslow zelf momenteel nog bezig met het scenario.