Leo, Tobey en Tom 'Man van het Jaar' Hardy bundelen krachten

Geplaatst: door de redactie

Tom Hardy, die hard op weg is na Gosling in 2011 onze Man van 2012 te worden, heeft in Leonardo Dicaprio en Tobey Maguire (foto boven, met Gordon-Levitt in de rol van Spidey) twee Hollywoodvrienden gevonden voor een film gebaseerd op een stel van z'n jeugdvrienden. 

Het idee, zo weet The Hollywood Reporter te melden, is een thriller slash drama in de stijl van Traffic, de oorsprong vindt zich in het verhaal van een stel van Hardy's maten dat na hun training bij de Special Forces 'anti-poacher fighters' werd in Zuid-Afrika. Ofwel: zich met hand en tand inzetten tegen het stropen en verhandelen van al dan niet beschermde dieren. 

Interessant bronmateriaal, en een minstens zo interessant drietal, dat behalve de hoofdrollen ook de productie op zich zal nemen. En waarom in de stijl van Traffic? Omdat het verhaal evenzo gelaagd moet worden als het drama van Soderberg, dat bovendien alle schakels van de handel in drugs liet zien. Ook dierenhandel kent vele partijen, van de jacht op de beesten in de Afrikaanse savanne tot de handel in bont in de Parijse modehuizen. 

De zoektocht naar een schrijver voor het project is begonnen, er is nog geen regisseur. We zien zelf wel wat in een script van Edward Zwick en regie van Charles Leavitt, hetzelfde duo dat ons in dezelfde regio (en mét DiCaprio) de diamanthandel in Blood Diamond voorschotelde. Maar Tony Gilroy, Paul Haggis en/of Ridley Scott mogen er ook best mee aan de slag, bijvoorbeeld. Of gewoon Soderbergh natuurlijk.