Len Wiseman mag The Mummy herstarten

Geplaatst:

door de redactie

Len Wiseman (Total Recall) mag voor Universal een herstart geven aan de klassieke monsterfilms rondom The Mummy. Alex Kurtzman en Roberto Orci (Cowboys & Aliens) zullen produceren, terwijl Jon Spaihts (die meeschreef aan Prometheus) aan het script werkt.

Kurtzman en Wiseman noemen het script “een nieuwe, frisse kijk op het monster en enger dan de vorige incarnatie”. Die vorige incarnatie was uiteraard de succesvolle trilogie met Brendan Fraser die eindigde met Tomb Of The Dragon Emperor uit 2008. Kurtzman noemt de volgende versie enger, maar denkt dat deze zo succesvol kan worden bij het grote publiek. Hij haalt Michael Crichton (Jurassic Park) aan als inspiratie: fantasierijke verhalen die vanuit de wetenschap benaderd worden.

Universal aast al op een releasedatum in de zomer van 2014, aangezien The Mummy tot nu toe een uiterst succesvolle franchise is geweest. Naast de drie films met Fraser (op de foto boven met Rachel Weisz) kwamen er ook nog een aantal Scorpion King spin-offs uit voort. The Mummy was voor het eerst te zien in 1932, toen hij nog werd gespeeld door de legendarische horroracteur Boris Karloff.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.