Laatste Trailer voor The Hunger Games: Catching Fire

Geplaatst: door de redactie

Met minder dan een maand te gaan tot de release, heeft Lionsgate de laatste trailer voor The Hunger Games: Catching Fire de wereld ingestuurd. Deze relatief korte trailer geeft het publiek voor het eerst een kijkje in de nieuwe arena, de opstand van het volk en de strijd die Katniss (Jennifer Lawrence) moet aangaan met President Snow (Donald Sutherland, foto onder). 

Na het winnen van de 74ste editie van de Hongerspelen zijn Katniss en Peeta (Josh Hutcherson) alles behalve veilig. Er gaan geruchten over een opstand tegen Het Capitool en dit wordt hen persoonlijk aangerekend door President Snow. Om enige consequenties te ontlopen moet Katniss hem overtuigen van haar liefde voor Peeta tijdens een verplichte zegetocht langs alle districten.

Gedurende deze tocht wordt al snel duidelijk dat het volk in opstand wil komen, maar nog flink onderdrukt wordt door de regering. Om deze macht te benadrukken kondigt Het Capitool kort daarna de 75ste editie van de Hongerspelen aan. Deze heeft als ‘Quarter Quell’ speciale nieuwe regels waarbij de deelnemers worden gekozen uit de groep van voormalige winnaars van de spelen. 

Waar het eerste deel werd geregiseerd door Gary Ross (Seabiscuit), is de regie voor deze film overgenomen door Francis Lawrence (I Am Legend). The Hunger Games: Catching Fire zal vanaf 20 november in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.