Laatste trailer voor The Hobbit: The Battle of The Five Armies

Geplaatst: door de redactie

De allerlaatste trailer voor The Hobbit: The Battle of the Five Armies is online gekomen. Vanaf 10 december kunnen we nog één keer met Peter Jackson naar Middle-Earth reizen en dan is het, na zes films in totaal, definitief afgelopen met de filmsaga gebaseerd op de boeken van Tolkien.

The Desolation of Smaug eindigde met de ontsnapping van de door Benedict Cumberbatch gespeelde draak. Terwijl het monster Lake-Town in vuur en vlam zet heeft Bilbo Baggins (Martin Freeman) zo zijn eigen problemen: de dwergleider Thorin Oakenshield (Richard Armitage) raakt namelijk geobsedeerd door de teruggewonnen schat en trekt zijn eigen plan, waardoor Bilbo een keuze moet maken.

Achter de schermen heeft Sauron ondertussen plannen gemaakt om met een gigantisch leger van Orcs een aanval op Lonely Mountain uit te voeren. Uiteindelijk zullen de hobbits, de mensen, de dwergen en de elven hun krachten moeten bundelen om daar weerstand aan te bieden. Ook Saruman (Christopher Lee) en Elrond (Hugo Weaving) keren na afwezigheid weer terug in dit laatste deel uit de serie.