Laatste trailer voor Beauty and the Beast

Geplaatst: door Tom van Steensel

Na het The Jungle Book is Beauty and the Beast de volgende live-action versie van een klassieke tekenfilm. Alan Menken – tweevoudig Oscarwinnaar voor het origineel uit 1991 – keerde weer terug om de muziek te verzorgen. De film verschijnt op 29 maart in de Nederlandse bioscopen.

In de live-action adaptatie komt Belle (Emma Watson uit Harry Potter) gevangen te zitten in het kasteel van het beest. Daar raakt ze bevriend met het betoverde personeel, bestaande uit onder meer Ewan McGregor als kaars Lumière, Ian McKellen als klok Cogsworth en Emma Thompson als theepot Mrs. Potts. Het beest wordt gespeeld door Dan Stevens, bekend van Dowton Abbey en vanaf 9 februari weer op de Nederlandse televisie te zien in de X-Men-serie Legion. Luke Evans speelt de slechte Gaston, met Josh Gad als zijn hulpje Lefou.

Bill Condon (Gods & Monsters, Mr. Holmes) tekende voor de regie van de film. Menken en Tim Rice (The Lion King) componeerden ook enkele nieuwe nummers voor speciaal voor zijn live-action versie.