Kou houdt Nederland uit de bioscoop

Geplaatst: door de redactie

Niet alleen op straat, ook in de Nederlandse bioscopen zijn het barre tijden. Door het koude weer lijken mensen liever thuis te blijven, of binden liever de schaatsen onder, dan naar de bioscoop te gaan. Die conclusie kan getrokken worden uit de jongste bezoekcijfers van de Nederlandse filmtheaters.

Nieuwkomer The Descendants opent weliswaar als nummer 1 in de bioscoop top 10, met een omzet van 244.271 euro kan nauwelijk van een succes gesproken worden. Al halen George Clooney en consorten nog altijd een halve ton meer binnen dan nummer 2 The Girl With The Dragon Tattoo, de nummer 1 van vorige week. De Fincher-adaptatie van het eerste deel uit de Millennium-trilogie blijft een andere nieuwkomer, War Horse, nipt voor. Jack And Jill, het nieuwe gedrocht van Adam Sandler, eindigde op de vierde plaats, net voor Süskind dat terugvalt vanaf de tweede plaats.

Bij elkaar waren de tien best bezochte films van afgelopen weekend goed voor een omzet van nog geen 1,3 miljoen euro. Na een dramatische januarimaand, hadden de filmtheaters gehoopt het eerste weekend van februari het herstel in te kunnen zetten. Het is nog maar de vraag of dat herstel de komende weken komt.

Zie de gehele top 10 hier aan de rechterkant.