Korte film Joris Debeij in selectie Los Angeles Short Film Festival

Geplaatst:

door de redactie

De korte documentaire Navarro's Promise van 'onze eigen' Joris Debeij is geselecteerd voor het Los Angeles International Short Film Festival.

Joris, die voor Filmpjekijken onder meer de rubriek The American Dream verzorgt, maakte de film samen met Yfke van Berckelaer. Het festival in LA, al jaren de woonplaats van Joris, geldt als één van de voornaamste internationale evenementen voor korte films. Documentaires en korte films van het festival komen geregeld bij de Oscars terug, zo meldt de website. 

Navarro's Promise vertelt over Luis Navarro, wiens 23-jarige dochter Veronica en 3-jarige kleindochter Cynthia in 1993 vermoord werden aangetroffen in hun huis in Los Angeles. Hij zal niet rusten voor hij de moordenaars van de zaak die de politie nooit op heeft kunnen lossen, gevonden heeft.

Eerder werd de korte docu al geselecteerd voor het Athens Film Festival (Ohio), het Odense Film Festival (Denemarken) en Sunscreen Film Festival (Florida). Bij het Sunscreen festival in die andere zonnige staat werd het werk van Joris en Yfke bovendien gekroond tot beste in de categorie Short Documentary.

Kijk ook eens op I Am Los Angeles, nog een project van Joris.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.