Katherine Waterston in Alien: Covenant

Geplaatst: door de redactie

Volgens Deadline heeft Katherine Waterston (Inherent Vice) de vrouwelijke hoofdrol te pakken in Alien: Covenant van regisseur Ridley Scott. De Britse actrice speelt een personage genaamd Daniels in de sequel op Prometheus.

De film wordt een reünie met Michael Fassbender, want onlangs was Waterston nog te zien als de baby mama (foto boven) van de door Fassbender gespeelde Apple-oprichter in Steve Jobs. Volgend jaar kunnen we de actrice ook nog gaan zien naast Eddie Redmayne in de Harry Potter-prequel Fantastic Beasts and Where to Find Them (foto onder). Alien: Covenant draait om de crewleden van een nieuwe ruimte-expeditie die stuiten op een planeet waar ze enkel de robot David (Fassbender) aantreffen.

De productie van Covenant - waarin ook Noomi Rapace opnieuw te zien zal zijn - begint in februari. Ridley Scott liet onlangs weten wat voor monsters we zoal kunnen verwachten in de film. Het scenario komt van Jack Paglen (Transcendence) en Michael Green (Green Lantern). Vanaf 5 oktober 2017 in de bioscoop.