Karl Pilkington, Movie Genius

Geplaatst: door de redactie

Karl Pilkington, random genie en eeuwig pispaaltje van Ricky Gervais en z'n maatje Stephen Merchant, is er in één van z'n onnavolgbare verhalen maar weer eens in geslaagd met een briljant plan te komen: Oscarwinnend topspektakel.

Mocht je Karl Pilkington nog niet kennen, kunnen we je ten eerste zijn TV-serie cq real-life reisdocumentaire An Idiot Abroad van harte aanbevelen, waarin hij door Ricky en Stephen op reis gestuurd wordt om de wereld te ontdekken. In het eerste seizoen bezoekt hij de Zeven Moderne Wereldwonderen met een paradoxale mix van apathisch enthousiasme en geniale naïviteit, LOL verzekerd, en in seizoen twee zijn de standaard backpackersavonturen zoals Route 66, zwemmen met dolfijnen en de Trans-Siberië Express aan de beurt. Seizoen 3 is inmiddels in de maak. 

In de serie podcasts die het drietal de digitale snelweg op slingert ditmaal in de twee delen hieronder een pitch voor een actiefilmdramaromankomedie dat zo'n instant kassucces is dat het pijn doet. Over Clive Warren/Owen, apen, Morgan Freeman en breintransplantaties...