Junkie XL helpt Hans Zimmer met Batman v. Superman

Geplaatst: door de redactie

Junkie XL zal componist Hans Zimmer helpen met zijn score voor Batman v. Superman: Dawn of Justice. Dat vertelt Zimmer in een interview met CBR. Zimmer doet de Superman-porties en Junkie XL (echte naam Tom Holkenborg) zal de Batman-gedeeltes voor zijn rekening nemen.

Holkenborg maakte al eerder de filmmuziek van onder meer 300: Rise of an Empire en het aankomende Mad Max: Fury Road. Ook hielpen de twee mannen elkaar al eerder met de muziek voor onder meer Divergent en Man of Steel. Zimmer durfde het idee om zijn vriend om hulp te vragen in eerst instantie niet te opperen bij regisseur Zack Snyder, maar ging uiteindelijk toch overstag.

Snyder reageerde echter uiterst positief en Zimmer is nu zeer verheugd om weer met Junkie XL te werken. "Ik vertelde hem dat hij Batman mocht doen en dat ik de andere superheld voor mijn rekening zou nemen. Zack vond het een fantastisch idee", aldus de Duitse componist. Het uiteindelijke resultaat kunnen we vanaf 24 maart 2016 in de bioscoop gaan beluisteren.