Jump Street franchise breidt uit met spin-off en crossover

Geplaatst: door de redactie

Er werd al over gesproken in de gehackte e-mails van Sony en nu lijken ze er echt te gaan komen; de spin-off en crossover (met Men in Black) gebaseerd op de Jump Street-franchise die al bestond uit 21 Jump Street en 21 Jump Street. Volgens The Wrap heeft studiobaas Tom Rothman, ooit het hoofd van filmstudio Fox, al schrijvers aangesteld voor de spin-off die zich zou richten op vrouwelijke agenten werkzaam op de Jump Street-afdeling.

De schrijvers die de vrouwelijke variant op papier mogen zetten zijn Lucia Aniello en Paul Downs, bekend van de komische serie Broad City dat in Nederland te zien is op Comedy Central. In 21 Jump Street waren Dakota Johnson en Rye Rye al te zien als vrouwelijke agenten die mochten concurreren met Jonah Hill en Channing Tatum, maar het is nog onduidelijk of de spin-off zich op hen zal richten. Johnson is sinds de release van Fifty Shades of Grey sowieso ineens een veel bekendere naam geworden. Over de crossover met Men in Black (Hill en Tatum op jacht naar aliens?) is verder nog niets bekend.

Beide projecten zullen geproduceerd worden door Neal Moritz (de Fast & Furious-serie), Jump Street-regisseurs Phil Lord en Chris Miller en acteurs Hill en Tatum. Het is nog niet bekend of Lord en Miller (ook bezig met The Flash, The LEGO Movie-sequel, een Spider-Man-animatiefilm en mogelijk een nieuwe Ghostbusters-film van Sony) ook gaan regisseren. Wel lieten ze weten open te staan voor zowel de MIB-crossover als een derde Jump Street, maar of dat nu dezelfde film gaat worden weten we niet.