Julianne Moore in The Hunger Games: The Mockingjay

Geplaatst: door de redactie

Na een lange periode van geruchten, heeft Lionsgate eindelijk bevestigd dat Julianne Moore (The Kids Are All Right, Crazy Stupid Love) de rol van Alma Coin in de derde en vierde film van The Hunger Games reeks gaat vertolken. Deze films vormen samen de verfilming van het derde boek van de trilogie: The Mockingjay.

Julianne Moore kruipt in de huid van Alma Coin, de president van de rebellen. Een rol waarvoor ze al maanden groot favoriet bij de fans van de boekenreeks was. Met de bekendmaking van dit nieuws hebben alle nieuwe karakters van The Mockingjay eindelijk een gezicht gekregen. Eerder werd al bekendgemaakt dat Stef Dawson de rol van de zeer geliefde Annie Cresta gaat vertolken en dat Natalie Dormer (Game Of Thrones) en Evan Ross onderdeel zullen gaan uitmaken van de filmcrew die Katniss (Jennifer Lawrence) volgt in haar strijd tegen de regering. 

Het zal echter nog even duren voordat we deze aanvulling op de cast op het witte doek kunnen zien. Het tweede deel van de reeks, The Hunger Games: Catching Fire, zal eerst nog moeten worden uitgebracht: deze is vanaf 20 november te zien in de bioscoop. Het eerste deel van The Mockingjay staat pas gepland voor november 2014.