Joss Whedon brengt S.H.I.E.L.D. naar TV

Geplaatst: door de redactie

Toen Joss Whedon tekende voor een tweede Avengers-film, werd ook bekend dat hij voor Marvel een televisieserie zou gaan maken. Voor ABC mag hij nu een pilot schrijven omtrent Marvels fictieve veiligheidsdienst S.H.I.E.L.D.

Whedon stond sowieso altijd al meer bekend om zijn televisiewerk: van zijn start als scenarist achter de schermen bij de sitcom Roseanne tot eigen series als Buffy the Vampire Slayer en Serenity. Voor The Avengers was de bioscoopversie van die laatstgenoemde televisieserie zijn enige grote klus als regisseur. Hij zal de pilot van S.H.I.E.L.D. maken samen met zijn broer Jed en diens vrouw Maurissa Tancharoen. Beide werkten eerder met hem samen, waaronder aan The Avengers. Ook zou hij de eerste aflevering graag regisseren, als zijn agenda dat toelaat.

De veiligheidsdienst was uiteraard al te zien in The Avengers, terwijl S.H.I.E.L.D.-baas Nick Fury ooit een tv-film kreeg met David Hasslehoff (!) in de titelrol. Het lijkt momenteel nog onwaarschijnlijk dat acteurs uit The Avengers die werknemers van S.H.I.E.L.D. spelen (Samuel L. Jackson, Cobie Smulders, Clark Gregg) hun opwachting gaan maken op televisie, aangezien Whedon aangaf dat de serie voor een groot deel los zal staan van zijn volgende Avengers-film.