Joss Whedon blij met Marvels keuze voor regisseur James Gunn

Geplaatst: door de redactie

Met aankomende projecten als de tweede Avengers-film en de S.H.I.E.L.D.-televisieserie is Joss Whedon inmiddels een grote meneer bij Marvel. MTV vroeg hem naar zijn mening over Marvels volgende franchise Guardians of the Galaxy.

Whedon geeft toe dat hij in eerst instantie zeer sceptisch was over de mogelijkheid om bij het grote publiek onbekende personages als Drax the Destroyer en Rocket Raccoon naar het witte doek te brengen. Maar zodra hij van Marvel hoorde dat James Gunn dat mag gaan doen draaide zijn mening meteen 180 graden. “James Gunn is zeer onconventioneel en bizar, maar tegelijkertijd ook een ontzettend slimme vakman met veel liefde voor het materiaal.”

Whedon vertelt dat Gunn echt net met het script bezig is, maar omschrijft zijn visie op Guardians of the Galaxy als ‘very twisted’. Gunn is het meest bekend van de culthorror Slither uit 2006 (foto boven) en schreef ook de scripts voor aparte superheldenfilms als Super (met Rainn Wilson) en The Specials (met Rob Lowe). In het interview noemde Whedon laatstgenoemde film 'zeer belangrijk en speciaal binnen het genre’.

(VIA)