John Woo maakt weer gangsterfilm

Geplaatst: door de redactie

John Woo begaf zich in verschillende genres, maar wordt toch het meest geassocieerd met keiharde gangsterfilms. Na het historische epos Red Cliff keert hij nu terug naar zijn geliefde genre met een Engelstalige remake van de Japanse actiefilm Youth of the Beast.

De remake zal de naam Day of the Beast gaan dragen en is gebaseerd op het origineel uit 1963. In die film probeert een mysterieuze gangster twee rivaliserende misdaadorganisaties tegen elkaar uit te spelen. In de remake zullen we zien hoe een westerse buitenstaander in Tokio op een gelijksoortige manier betrokken raakt bij een bendeoorlog tussen een nieuwe lichting Yakuza en Russische gangsters van de oude stempel. De film wordt in het Engels geschoten om een groter publiek te kunnen bereiken.

Chow Yun Fat in John Woo's Hard Boiled

Woo zal de film regisseren en produceren met zijn productiepartner Terence Chang. Het tweetal belooft een “actiespektakel dat draait om loyaliteit, wraak en redemptie”, oftewel dezelfde thema’s die aan bod komen in het oudere Hong Kong-werk van Woo.

De film zal mede-geproduceerd worden door Nikkatsu, één van de oudste filmstudio’s in Japan die dit jaar zijn honderdste verjaardag viert en de rechten van het origineel in het bezit heeft. Over de casting en releasedatum is nog niets bekend.