Joe Pesci bevestigd voor The Irishman

Geplaatst: door Tom van Steensel

Op verzoek van Martin Scorsese en Robert De Niro pakt Joe Pesci toch weer een acteerklus aan. Volgens Deadline heeft hij officieel ja gezegd tegen een rol in The Irishman. De 74-jarige acteur was voor het laatst te zien in The Love Ranch uit 2010.

De laatste jaren sloeg Pesci verschillende aanbiedingen af (onder meer een van Louis C.K., die hem wilde hebben voor zijn webserie Horace and Pete) en zei hij een aantal keren nee tegen The Irishman. Toch schijnen De Niro en Scorsese (die eerder met hem werkten aan Raging Bull, Goodfellas en Casino) hem nu alsnog te hebben overgehaald. Pesci zal gestalte geven aan Russell Bufalino, een maffiabaas die mogelijk iets maken had met de verdwijning van Jimmy Hoffa. Ook Al Pacino, Bobby Cannavale en Harvey Keitel zullen te zien zijn.

The Irishman gaat over de op leeftijd geraakte huurmoordenaar Frank “The Irishman” Sheeran (De Niro), die terugblikt op zijn veelbewogen leven. Het script voor The Irishman is afkomstig van Steve Zaillian (Schindler's List, Gangs of New York, American Gangster). Netflix heeft de wereldwijde distributierechten, maar zou de film ook een release in de bioscoop willen geven, om hem in aanmerking te laten komen voor de Oscars.