J.K. Simmons bekendste naam in cast The Lake

Geplaatst: door de redactie

J.K. Simmons is de bekendste naam binnen de cast van The Lake, een actiethriller uit de koker van Luc Bessons EuropaCorp. De Fransman schreef het script samen met Richard Wenk, terwijl Steven Quale regisseert.

Diarmaid Murtagh in Dracula Untold.

Oscarwinnaar Simmons - voor Whiplash - speelt een betrekkelijk kleine rol als schout-bij-nacht van een groep Navy SEALs. Vier van de mariniers proberen een eeuwenoude schat op de bodem van een meer in het door oorlog verscheurde Servië te vinden. Tegen de zin in van het door Simmons gespeelde personage, al steunt hij zijn manschappen wel. 

Drie van de vier hoofdrollen zijn al ingevuld: de al eerder aangekondigde Sullivan Stapleton (300: Rise of an Empire), Charlie Bewley (Demetri in de Twilight-serie) en Diarmaid Murtagh (Dracula Untold, The Monuments Men). Naar een vierde Navy SEAL wordt nog gezocht, net als de love interest van Stanton, het personage dat Bewley invult.

Charlie Bewley samen met Ashley Greene in The Twilight Saga: New Moon.

De acteurs kunnen zich gaan voorbereiden op behoorlijk wat onderwaterwerk en duiktraining, iets waarin regisseur Quale (Into The Storm) ervaren is gezien zijn medewerking aan films als Titanic, The Abyss en Aliens of the Deep. Naar verluidt wordt The Lake één van de duurste films van EuropaCorp tot nu toe. Al heeft het Franse productiehuis na de enorme successen van bijvoorbeeld Lucy en Taken 3 wel wat reserve.

De actiethriller moet volgend jaar zomer in de bioscoop verschijnen en behoort samen met Nine Lives, Shut en The Transporter Refueled tot de eerste films die EuropaCorp zelf distribueert.