Jennifer Lawrence is na Apocalypse klaar met Mystique

Geplaatst: door de redactie

Er was vorig jaar zelfs sprake van een spin-off rond het X-Men personage Mystique, maar dat zal dan zonder Jennifer Lawrence zijn. De actrice zei op de rode loper bij de première van Serena tegen MTV dat de aankomende film X-Men: Apocalypse de laatste zal zijn waarin ze als de sexy mutant Raven Darkholme te bewonderen is. "It is my last one", zegt ze zonder verdere uitleg aan het eind van onderstaand filmpje.

Overigens is Lawrence niet de enige die waarschijnlijk niet terugkeert na Apocalypse. Eerder al liet Nicolas Hoult weten dat ook hij een contract voor drie X-Men films heeft als Beast. Net als Lawrence speelt hij een jongere versie van dat personage, aangezien de films zich in het verleden afspelen. Voor Apocalypse werd eerder al de komst van drie nieuwe jonge talenten voor bekende gezichten bevestigd.

Lawrence was in 2011 voor het eerst te zien als Mystique in X-Men: First Class en vorig jaar in X-Men: Days of Future Past. Ze was de opvolgster van voormalig supermodel Rebecca Romijn. De dochter van een Nederlandse vader gaf gestalte aan het personage in vier X-Men films: X-MenX2X-Men: The Last Stand en kort in X-Men: First Class als de oudere versie van Mystique. X-Men: Apocalypse verschijnt eind mei 2016 in de Nederlandse bioscopen.