Jennifer Lawrence heeft regiedebuut op het oog

Geplaatst: door de redactie

Met de laatste Hunger Games in de bios en de opnamen voor de (waarschijnlijk voor haar ook laatste) X-Men-film klaar lijkt de agenda van Jennifer Lawrence leeg genoeg voor nieuwe plannen. Zo wil ze haar debuut maken als regisseur.

Haar eerste regieklus wordt Project Delirum, gebaseerd op het artikel Operation Delirium dat in 2012 te lezen was in The New Yorker. Het artikel ging over een militaire basis in Maryland waar het Amerikaanse leger in de jaren zestig op vrijwillige soldaten experimenteerde met drugs (waaronder LSD) om te kijken of deze als wapens gebruikt konden worden. Lawrence verfilmt het waargebeurde verhaal als zwarte komedie. Ze vertelde aan EW dat ze al heel lang iets wil regisseren en zich daar nu klaar voor voelt.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Lawrence aankondigt dat ze iets nieuws gaat doen op filmgebied. Onlangs vertelde ze met Amy Schumer (Trainwreck) te werken aan haar eerste filmscript, eveneens een komedie. Als actrice is ze bezig met de sci-fi-film Passengers en begin volgend jaar is ze te zien in Joy.