Jay-Z, Richie Cunningham en bergen Budweiser

Geplaatst: door de redactie

Scorsese die concertfilms maakt met The Stones, OK. Jonathan Demme's registratie van optredens van Talking Heads, zeker. Maar Ron Howard die een tweedaagse show van Jay-Z filmt? Wut?

Jup. De succesvolle acteur/regisseur/narrator en de succesvolle rapper/producer/mogul slaan de handen ineen voor de concertregistratie van het jaar. Althans, dat meldt The Wrap. Met de titel Jay-Z’s Budweiser Made in America gaan we er bovendien vanuit dat Budweiser ook een klein rolletje zal hebben.

Opnames vinden plaats op 1 en 2 september aanstaande, in Philadelpia. Het idee is een film gevuld met delen van de diverse optredens, stukken over de weg er naar toe, en hoe Jay-Z die besloeg met klinkers van puur goud. De line-up van artiesten bestaat uit onder meer Pearl Jam, Run-DMC, Drake, Skrillex, Rick Ross en Miike Snow, wat je schijnbaar met twee i's spelt. 

"This will not be a concert film; it’s a reflection of the fabric of what it means to be Made in America – what the festival represents, why Jay is doing it and how he relates to each artist," zo liet Howard bij The Wrap optekenen. Met andere woorden, we krijgen er een boodschap bij. 

En die luidt: BUDWEISER