Javier Bardem in beeld voor Frankenstein

Geplaatst: door de redactie

Universal blijft interessante acteurs toevoegen aan hun nieuwe serie monster movies. Na Tom Cruise, Russell Crowe en Johnny Depp hebben ze volgens Variety nu hun zinnen gezet op Javier Bardem. De acteur zou in beeld zijn voor een nieuwe verfilming van Frankenstein.

Het zou in dit geval gaan om de rol van het monster - vroeger gespeeld door Boris Karloff - en niet de rol van zijn maker, Dr. Frankenstein. Het monster van Frankenstein zou mogelijk al eventjes te zien zijn in de nieuwe Mummy-film met Tom Cruise en Sofia Boutella, waarvan de opnamen bijna zijn afgerond. Zijn nog releasedate-loze solofilm wordt volgens de geruchten misschien wel een update van de film Bride of Frankenstein uit 1935, waar recentelijk Angelina Jolie mee in verband werd gebracht als regisseur.

Bardem staat bekend om zijn opvallende kapsels (Skyfall, No Country For Old Men, The Counselor), dus hij zal ongetwijfeld met een unieke haarstijl op de proppen komen. In het monster movie-universum van Universal speelt Sofia Boutella de Mummy, Russell Crowe Dr. Jekyll en Mr. Hyde en Johnny Depp de Invisible Man. Dwayne "The Rock" Johnson zou momenteel gepolst worden voor de rol van de Wolfman.