Jason Segel maakt regiedebuut met Lego Movie spin-off

Geplaatst: door de redactie

Warner Bros. bouwt momenteel een gigantische franchise rondom het succes van The Lego Movie; voordat in 2018 de sequel verschijnt krijgen we ook nog de Ninjago (2016) en Batman (2017) spin-offs voorgeschoteld. En de studio kijkt verder vooruit: acteur / scenarist Jason Segel (Sex Tape) is door Warner ingehuurd om nog een derde spin-off te schrijven en te regisseren.

En Segel zal daarbij hulp krijgen van scenarist Drew Pearce (Iron Man 3, Mission: Impossible Rogue Nation) die zal aantreden als co-scenarist en co-regisseur. Het wordt voor beide heren de eerste keer dat ze een avondvullende film regisseren, hoewel Pearce voor Marvel al ooit een "one shot" korte film rondom het personage van Ben Kingsley uit Iron Man 3 schoot voor Marvel. Het filmpje genaamd All Haill The King was destijds als extra terug te vinden op de thuisrelease van de derde Iron Man-film.

De Lego spin-off gaat luisteren naar de titel Billion Brick Race, maar de plot en de beoogde releasedatum zijn momenteel nog onbekend. Phil Lord en Chris Miller (de regisseurs van The Lego Movie die ook verantwoordelijk waren voor 21 Jump Street en 22 Jump Street) zullen de film gaan produceren. Segel hielp eerder Disney met het schrijven van The Muppets en zijn andere scenario credits omvatten onder meer The Five-Year Engagement and Forgetting Sarah Marshall.