James Wan aan boord van Aquaman

Geplaatst: door de redactie

Een jaar nadat bekend werd dat Jason Momoa in de huid kruipt van Aquaman, en een half jaar nadat een solofilm van de superheld werd aangekondigd, heeft de comicverfilming ook een regisseur. En nee, beste fans van Entourage, het is niet James Cameron. Saw- en Fast & Furious 7-maker James Wan is door filmstudio Warner Bros. namelijk officieel bevestigd.

De naam van Wan cirkelde al een tijdje rond het project. Na het commerciële succes van het door hem geregisseerde SawInsidiousThe Conjuring, maar vooral Fast & Furious 7, is de geboren Maleisiër erg gewild in Hollywood. "We zijn erg enthousiast dat we James aan boord hebben voor deze uitbreiding van onze DC Comics franchise", stelde WB-president Greg Silverman in een verklaring.

"Aquaman wordt een belangrijke film voor ons en met zijn eerdere werk heeft James laten zien dat hij ieder project met zijn ongelooflijke creatieve talent kan voorzien van een onderscheidend karakter." Wan zal zich volgens Silverman ook gaan bemoeien met de voltooiing van het door Kurt Johnstad (300, 300: Rise of an Empire) geschreven script.

Warner Bros. kondigde half oktober aan dat Aquaman ook zijn eigen film krijgt, die in de zomer van 2018 moet verschijnen. Het door Momoa (Game of Thrones, Conan the Barbarian, Bullet to the Head) gespeelde personage maakt komend voorjaar al zijn debuut op het witte doek in Batman v Superman: Dawn of Justice.

Nadat de opnames voor die film waren afgerond, liet Momoa al weten dat hij wel wat zag in Zack Snyder als regisseur voor Aquaman. Naar alle waarschijnlijkheid verschijnt de heerser van Atlantis ook in de twee aangekondigde Justice League-films die staan gepland voor respectievelijk november 2017 en juni 2019.