Jake Gyllenhaal knokt zich terug in trailer voor Southpaw

Geplaatst: door de redactie

Een tijdje terug zagen we de bovenstaande foto van een beefed up Jake Gyllenhaal in Southpaw en nu heeft het boksdrama van Antoine Fuqua (The Equalizer en de aankomende Magnificent Seven remake) een eerste trailer.

Gyllenhaal (vorig jaar nog te zien in Enemy en Nightcrawler) speelt Billy Hope; een bokser met een succesvolle carrière en een liefhebbend gezin. Na de plotselinge dood van zijn vrouw Maureen (Rachel McAdams uit A Most Wanted Man) komt hij echter in een neerwaarste spiraal; hij raakt verslaafd, mag een jaar niet boksen, raakt zijn dochter kwijt en komt op straat terecht. De eveneens vergeten ex-bokser Tick (Forest Whitaker uit The Butler) biedt hem een helpende hand; middels een strikte training krijgt Hope de kans om zijn carrière weer op te bouwen en zijn dochter terug te winnen.

Verdere bijrollen zijn er voor 50 Cent (Escape Plan), Tyrese Gibson (Furious 7) en zangeres Rita Ora (Fifty Shades of Grey). Naomie Harris (Skyfall, Spectre) is te zien in een rol die de oorspronkelijk gecaste Lupita Nyong'o (12 Years a Slave) moest laten schieten. Het scenario voor de film is afkomstig van Kurt Sutter; de man die televisiezender F/X naar grote hoogten deed stijgen met succesvolle series als The Shield en het onlangs geëindigde Sons of Anarchy. De film verschijnt op 10 september in de bioscoop.

De internationale trailer voor de film debuteerde opvallend genoeg via een YouTube-kanaal van Eminem. De rapper zou ooit de rol van Billy Hope gaan spelen, maar zag daar uiteindelijk toch vanaf. Wel horen we zijn muziek op de soundtrack en in de trailer.