Jake Gyllenhaal gecast in The Division-film

Geplaatst: door de redactie

Na Assassin’s Creed wil Ubisoft nu een film maken gebaseerd op Tom Clancy's The Division. De populaire videogame zal volgens Variety verfilmd gaan worden met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol. Gyllenhaal zal ook aantreden als producent.

Tom Clancy's The Division speelt zich af in een dystopisch New York na de uitbraak van een dodelijk virus. De speler in het spel (en vermoedelijk dus Gyllenhaal in de film) is een agent van de Strategic Homeland Division die in Manhattan op onderzoek uitgaat. De acteur die onlangs nog te zien was in Demolition is niet onbekend met verfilmingen van games van Ubisoft; in 2010 speelde hij de hoofdrol in de Prince of Persia-film. Ubisoft heeft verder ook een Splinter Cell-film met Tom Hardy in ontwikkeling.

De verfilming van The Division staat nog in de kinderschoenen; Ubisoft zoekt momenteel eerst nog naar een scenarist en ook een regisseur moet nog worden aangesteld. Wel heeft de game-ontwikkelaar John McTiernan (die met Hunt For Red October al ooit Tom Clancy verfilmde) eindelijk weer achter de camera gezet voor het schieten van een nieuwe game-commercial, dus wie weet vloeit daar nog iets uit voort.