The Interview alsnog op 29 januari in de bioscoop

Geplaatst: door de redactie

De omstreden komedie The Interview krijgt alsnog een Nederlandse release. De film is vanaf donderdag 29 januari te zien in Nederlandse bioscopen. Dat blijkt uit de nieuwe releaselijst van de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF).

De redactie van filmpjekijken.com heeft Universal Pictures International Nederland - dat in ons land de titels van Sony Pictures verspreidt - om officiële bevestiging van de releasedatum gevraagd, maar vooralsnog geen reactie ontvangen. Wel heeft UPI NL de release inmiddels aangekondigd op de eigen website. Ook de beschrijving bij de trailer in het eigen YouTube-kanaal, zie onderaan dit bericht, is aangepast. De datum 29 januari werd toegevoegd. Overigens is de Nederlandse première van The Interview al tien dagen eerder. Amongst Friends heeft al op maandag 19 januari de allereerste officiële vertoning van de omstreden komedie.

De komedie met James France en Seth Rogen, die samen met Evan Goldberg tekende voor de regie, zou aanvankelijk ook al op 29 januari in de Nederlandse bioscopen verschijnen. Nadat hackers dreigden met "9/11-achtige toestanden", besloot Sony Pictures af te zien van de release. Enkele dagen later kwam de filmstudio daarop terug en bracht het The Interview alsnog uit in Noord-Amerikaanse bioscopen en via streamkanalen.

Inmiddels leverde de film, waarin de Nederlandse zangeres Jenny Lane te horen is onder een sleutelscène, Sony Pictures in de Verenigde Staten al zo'n veertig miljoen dollar op. Onze recensie van The Interview lees je hier.