Internationale trailer voor Brooklyn

Geplaatst: door de redactie

De producent en scenarist van An Education komen begin volgend jaar met Brooklyn. Saoirse Ronan (Byzantium, Atonement) speelt de hoofdrol in het romantische drama van de regisseur van Boy A. Bekijk de internationale trailer.

En waar Carey Mulligan destijds voor An Education een Oscarnominatie ontving, hoopt men nu dat hetzelfde zal gaan gebeuren met Ronan. Ze speelt de jonge immigrante Eilis, die in de jaren vijftig vanuit Ierland naar Amerika vertrekt om daar een beter leven op te bouwen. In New York valt ze voor Tony (Emory Cohen), maar tijdens een noodgedwongen bezoek aan haar geboorteland ontmoet ze een andere gedadigde (Domhnall Gleeson) en moet ze kiezen of ze ooit nog terug zal keren naar Amerika.

Brooklyn heeft verder nog bijrollen voor Julie Walters en Jim Broadbent. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Colm Tóibín. Het scenario komt van Nick Hornby (Wild, About A Boy) - de Britse auteur van wie ook al verschillende boeken verfilmd zijn. Vanaf 17 maart 2016 te zien in Nederland.