Hugh Dancy voegt zich bij Fifty Shades cast

Geplaatst: door de redactie

Na Oscarwinnares (voor L.A. Confidential) Kim Basinger voegt nu ook Hugh Dancy zich bij de cast van de sequel op Fifty Shades of Grey. De Britse acteur gaat een psychiater spelen die Christian Grey (Jamie Dornan) in behandeling neemt.

Basinger was al gecast als Elena Lincoln, de vrouw die Grey ooit wegwijs maakte in de wereld van S&M. Door de terugkeer van zijn oude vlam ziet Grey zich in Fifty Shades Darker genoodzaakt om de door Dancy gespeelde psychiater John Flynn te bezoeken. Dancy is vooral bekend van zijn rol als Will Graham op televisie in Hannibal. Daar zat hij zelf regelmatig in de stoel bij psychiater (en seriemoordenaar) Hannibal Lecter gespeeld door Mads Mikkelsen. Momenteel is Dancy op Hulu te zien in The Path.

De cast van Fifty Shades Darker bestaat verder nog uit Dakota Johnson, Max Martini, Rita Ora en Marcia Gay Harden. Zowel dit tweede deel als het derde deel Fifty Shades Freed zullen worden geregisseerd door James Foley (The Chamber, Fear). Fifty Shades Darker verschijnt op 9 februari 2017 in de bios.