Hopkins als Hitchcock

Geplaatst: door de redactie

Fox Searchlight heeft de eerste foto vrijgegeven van Anthony Hopkins als de legendarische regisseur Alfred Hitchcock. De opnamen van de film, simpelweg Hitchcock genaamd, zijn vorige week begonnen.

Oscarwinnaar Hopkins is in het gezelschap van Oscarwinnares Helen Mirren die in de huid kruipt van vrouw Alma. De film speelt zich af ten tijde van de opnamen van Psycho en Scarlett Johansson zal ons als Janet Leigh een kijkje gunnen achter de schermen bij de wereldberoemde douchescène. James D’Arcy speelt Leigh’s tegenspeler Anthony “we all go a little mad sometimes” Perkins.

Hitchcock en Perkins op de set van Psycho

Andere bijrollen zijn er voor onder meer Jessica Biel en Michael Stuhlbarg. Ook seriemoordenaar Ed Gein, de persoon op wie Norman Bates gedeeltelijk werd gebaseerd, gaat op een of andere manier in de film verwerkt worden, hij wordt gespeeld door Michael Wincott.

Hitchcock is gebaseerd op het boek Alfred Hitchcock And The Making Of Psycho en moet ergens volgend jaar verschijnen. Regie is in handen van Sacha Gervasi, regisseur van de met prijzen overladen muziekdocumentaire Anvil! The Story Of Anvil.