Hoofdrol Chantal Janzen in nieuwe film Joram Lürsen

Geplaatst: door de redactie

Chantal Janzen (Pak van mijn Hart) gaat opnieuw samenwerken met regisseur Joram Lürsen (Alles Is Familie). Nadat ze een kleine tien jaar terug al op de set van Alles Is Liefde stonden en dik vijf jaar geleden samen aan familiefilm Het Geheim werkten, heeft de actrice nu de hoofdrol in Lürsens nieuwe komische speelfilm Het Verlangen gekregen.

Daarin zal de Janzen te zien zijn naast onder meer Gijs Naber (foto hierboven in De Heineken Ontvoering), Alex Klaasen, Jelka van Houten, Bram van der Vlugt, Anne-Wil Blankers, Peter Bolhuis, Cynthia Abma en Jochum ten Haaf, zo maakte distributeur September Film vandaag mede namens producent Topkapi Films bekend. Het scenario is geschreven door Frank Ketelaar (Bloed, Zweet & Tranen), die ook de scripts voor Lürsens vorige films Bloedlink en Publieke Werken pende.

Het Verlangen draait om de zeer aantrekkelijke Brigitte (Janzen, hieronder op een foto uit Soof), die met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt. De broers Marc en Boudewijn (Naber en Klaasen), directie van de noodlijdende familie-uitgeverij, zien direct mogelijkheden. Met het oog op de media laten ze haar van rol wisselen met de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. De truc werkt; het boek wordt zowel artistiek als zakelijk een megasucces, maar de aanvankelijke overeenstemming tussen alle partijen slaat om in een bittere strijd om erkenning.

"Geregisseerd te worden door Joram Lürsen is altijd geweldig. En dan ook nog eens spelen met fantastische collega's, en met een topscript geschreven door Frank Ketelaar, wordt dit een prachtige film", laat Janzen weten in een vrijdag door September Film verspreid persbericht. "Ik verheug me erop de film Het Verlangen te maken met zulke leuke en goede acteurs. We zitten nu midden in de voorbereiding en de repetities stralen al zoveel plezier uit. Ik kan niet wachten te gaan draaien", zegt regisseur Lürsen in datzelfde persbericht.

De opnames voor Het Verlangen gaan 10 april van start, de film moet in het voorjaar van 2017 in de Nederlandse bioscopen verschijnen.