Hoe Jurassic Park ook had kunnen zijn

Geplaatst: door de redactie

In de categorie “hoe het had kunnen zijn”: James Cameron vertelt dat het slechts een paar uur had gescheeld of hij had het boek Jurassic Park van Michael Crichton verfilmd.

Volgens Cameron stond hij op het punt de rechten van het boek te kopen, maar was Steven Spielberg net “een paar uur” eerder. Cameron vertelde ook hoe hij het boek had willen verfilmen. “Ik was veel verder gegaan, mijn versie was een stuk donkerder en onplezieriger geweest…. Veel donkerder en onplezieriger…. Zeg maar ‘Aliens’, maar dan met dinosaurussen.”

Hij geeft toe dat Spielbergs visie achteraf gezien beter was. “Hij was een betere keuze voor het project, omdat hij er een film voor kinderen van maakte. Dinosaurussen zijn in eerste instantie voor kinderen. Natuurlijk is het voor een veel bredere doelgroep, maar het was beter om het jongere publiek niet buiten te sluiten.”

Cameron schreef ook ooit een ongebruikt script voor Spider-Man dat door de studio als ‘te gewelddadig’ werd beoordeeld. De eerste Blu-Ray-release van zijn Titanic ligt nu in de winkel. Jurassic Park krijgt mogelijk een nieuwe 3D-release, terwijl een vierde deel nog altijd in de maak is.

(VIA)