Het is officieel: Jared Leto, Will Smith en vele anderen vormen Suicide Squad

Geplaatst: door de redactie

De geruchtenmachine over Suicide Squad draaide de afgelopen maanden op volle toeren, maar nu maakt filmstudio Warner Bros. een eind aan alle speculaties. Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Tom Hardy, Jai Courtney en Cara Delevingne vormen de cast van de door David Ayer geregisseerde film die in de zomer van 2016 te zien moet zijn.

Oscarwinnaar Leto (Dallas Buyers Club) neemt een groot risico, hij moet namelijk proberen een waardige opvolger te worden van Heath Ledger als The Joker in The Dark Knight (foto hierboven). Margot Robbie (The Wolf Of Wall Street) speelt zoals eerder gemeld The Jokers liefje Harley Quinn. Smith is te zien als Deadshot, Hardy kruipt in de huid van Rick Flag en Jai Courtney geeft gestalte aan Boomerang. Het Britse model-turned-actress Delevingne, volgend jaar zomer al te zien in Pan, vult de rol van Enchantress in.

David Ayer eerder dit jaar tijdens de Nederlandse première van Fury (foto: Bart van der Putten)

De opnames beginnen volgend jaar april in de Pinewood-studio's in Toronto. Voor die tijd moeten Warner Bros. en Ayer (End Of Watch, Fury) nog op zoek naar een Amanda Waller, de leider van het team. Volgens Amerikaanse media is Oprah Winfrey favoriet voor die rol, ook de namen van Viola Davis en Octavia Spencer zingen rond. Daarnaast wordt ook gefluisterd dat Jesse Eisenberg, net als in Batman v Superman: Dawn Of Justice, te zien zal zijn als Supermans nemesis Lex Luthor.

Suicide Squad is gebaseerd op de gelijknamige stripserie van DC Comics, waarin een team van superschurken kans krijgen op vergiffenis van de overheid. Er is alleen één maar: de missie waarvoor ze gevraagd worden zal hoogstwaarschijnlijk hun dood betekenen.