Het is officieel: The Hobbit wordt een drieluik

Geplaatst: door de redactie

Berichtten we vorige week al dat Peter Jackson met het idee liep om het aanvankelijk als tweeluik geplande The Hobbit om te toveren tot een trilogie, vandaag kwam het verlossende woord van de Nieuw-Zeelander zelf.

Het boek The Hobbit van J.R.R. Tolkien wordt door regisseur Peter Jackson omgezet in drie films. Dat heeft de filmmaker vanavond zelf via Facebook bekendgemaakt. "Pas wanneer je de opnames hebt voltooid ga je eens rustig zitten en bekijken wat je hebt gemaakt", schrijft Jackson op zijn Facebook-pagina. "We hebben een eerste montage van de eerste film bekeken en een flink stuk van de tweede. We zijn erg blij met hoe het verhaal zich ontvouwt, in het bijzonder de kracht van de karakters en de wijze waarop onze cast deze tot leven heeft gebracht."

"Dat alles gaf voeding aan die ene simpele vraag: moeten we de kans om meer van het verhaal te vertellen niet gewoon pakken? Het antwoord van ons als filmmakers en jullie als fans is een volmondig 'ja!'. We weten nu hoeveel er van het verhaal van Bilbo Baggins, Gandalf, de dwergen van Erebor en de slag om Dol Guldur onverteld zou blijven. De rijkdom van het verhaal van The Hobbit staat ons toe om de avonturen van Bilbo Baggins en de geschiedenis van Middle-earth uitgebreider te vertellen", gaat de regisseur verder.

"Dus, zonder er verder omheen te draaien en namens New Line Cinema, Warner Bros. Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer, Wingnut Films en de voltallige cast en crew van de The Hobbit films, wil ik graag meedelen dat twee films zojuist drie films zijn geworden. Het is een onverwachte reis geworden en, in de woorden van Professor Tolkien zelf, een verhaal dat is gegroeid tijdens de vertelling", sluit Jackson zijn mededeling.

Waar de eerste film 13 december in de bioscopen verwacht wordt, mag aangenomen dat deel twee en drie respectievelijk in 2013 en 2014 in première zullen gaan.