Harrison Ford keert terug als Rick Deckard in Blade Runner 2

Geplaatst: door de redactie

Al langer wordt gesproken over een vervolg van Blade Runner, maar nu is een sequel van de sci-fi klassieker weer een stapje dichterbij. Harrison Ford heeft namelijk ingestemd met een terugkeer als Rick Deckard, terwijl Denis Villeneuve in de afrondende fase van de onderhandelingen zit om de regie op zich te nemen. Ridley Scott, de regisseur van het origineel, heeft zich als producent verbonden aan het project.

Overigens zal het nog wel even duren voor we in de bioscoop kunnen genieten van Blade Runner 2, vooralsnog zijn de opnames gepland voor de zomer van 2016. Dat zou erop kunnen wijzen dat de film in 2017, precies 35 jaar na Blade Runner, in de bioscoop verschijnt. In het origineel speelde ook onze landgenoot Rutger Hauer (foto hierboven) een voorname rol. Tegenover Shownieuws verklaarde het management van de acteur, die met zijn vertolking van Roy Batty doorbrak in de Verenigde Staten, dat Hauer niet terugkeert in het vervolg.

Villeneuve maakte de afgelopen veel indruk in Hollywood met films als Incendies, Prisoners en Enemy. Hij is net klaar met de opnames van Sicario, met Benicio del Toro, Emily Blunt en Josh Brolin in de hoofdrollen. Scott liet afgelopen zomer al weten dat een script voor Blade Runner 2 klaar lag, maar dat Ford nog niet aan boord was om de rol van Deckard opnieuw op te pakken.

Hampton Fancher schreef begin jaren tachtig al mee aan het script van het origineel dat losjes gebaseerd werd op Do Androids Dream Of Electric Sheep? van Philip K. Dick, onze favoriete verfilming van een verhaal van de Amerikaanse legende. Dit keer pende Fancher samen met Michael Green het scenario dat door producent Alcon Entertainment een "unieke, krachtige en waardige opvolger van universeel één van de meest bejubelde films aller tijden" wordt genoemd.