Hans Zimmer's bijzondere Dark Knight Rises app

Geplaatst: door de redactie

Soundtrackköning Hans Zimmer heeft een bijzonder appje te delen met fans van The Dark Knight (Rises) in het algemeen en liefhebbers van Awesome Apple technologie in het bijzonder. 

Via de app, die je kosteloos binnen kunt harken, kun je in de wereld van Gotham City duiken - letterlijk. Nah ja, niet letterlijk natuurlijk. Je blijft gewoon zitten waar je zit. Maar de muzikale score van de Duitse componist begeleidt je handelen, doordat je iPhone bespeurt -en dit is het freaky gedeelte- wat je aan het doen bent, om zodoende de juiste soundtrack voor je bewegingen, NEEN, voor je hele leven te worden. Hoofdtelefoon inpluggen, app op 'autopilot' zetten en de muziek over je heen laten spoelen terwijl je gewoon verder gaat met wat je aan het doen bent - en de soundtrack met losse elementen wordt versterkt door omgevingsgeluiden die door je telefoon worden opgevangen.

Een stukje maken over deze app, bijvoorbeeld. Terwijl de muziek het tikken van je toetsenbord nabootst, en je jezelf afvraagt waar het geluid in godsnaam vandaan komt. Tussendoor wat bijgeluiden maken, zoals rinkelen met muntgeld, of een stukje fluiten. Die geluiden worden feilloos nagebootst en omgezet in een samengesmolten muziekstuk dat eerder beangstigend dan rustgevend is.. 

De app heeft naast de quiet modus, hierboven beschreven, bovendien ook nog een action modus, voor de uitgebreidere bewegingen on the go. Stukje rennen met deze muziek en voor je het weet ga je door de geluidsbarrière, opgejaagd als je door de straten zult denderen. Om over de muzikale ondersteuning van een fietstochtje nog maar te zwijgen... Probeer het zelf.

Hieronder vind je ook een kwartiertje van de soundtrack. Als voorproefje.