Hans Zimmer doet muziek voor nieuwe Superman

Geplaatst: door de redactie

De man die eerder voor Christopher Nolan alle Batman-films van nieuwe klanken voorzag mag nu hetzelfde doen voor de Superman-reboot Man of Steel van Zack Snyder. Opvallend? Ja, eigenlijk toch wel een beetje.

Zimmer gaf vorig jaar tegenover de Hollywood Reporter namelijk aan dat hij de nieuwe Superman liever aan zich voorbij liet gaan. Hij vond zichzelf meer bij Batman horen en dacht niet op te kunnen boksen tegen de score die John Williams destijds componeerde voor de Richard Donner Superman. Zimmer noemde Williams de “beste nog levende componist” en hem opvolgen was zo onmogelijk als “Beethoven herschrijven”.

Het is niet duidelijk wat Zimmer van mening heeft doen veranderen. Wellicht was het Christopher Nolan, die voor Warner Brothers als adviseur bij Man of Steel betrokken is. Hoe dan ook zal dit de eerste live action film van Zack Snyder worden zonder componist Tyler Bates, die eerder de muziek voor 300, Dawn of the Dead, Watchmen en Suckerpunch deed. De nieuwe Superman met onderstaande Henry Cavill als de man van staal verschijnt over iets minder dan een jaar bij ons in de bioscoop.