Guy Ritchie in gesprek voor live-action Aladdin

Geplaatst: door Tom van Steensel

Jon Favreau was een redelijk ‘veilige’ keus voor The Lion King, maar met hun live-action versie van Aladdin wil Disney volgens The Hollywood Reporter een iets andere kant op. Guy Richie (Snatch, Lock Stock and Two Smoking Barrels) zou in gesprek zijn om de film te regisseren.

Het script voor de live-action Aladdin is afkomstig van John August, die eerder verschillende films van Tim Burton op papier zette, zoals Big Fish, Corpse Bride, Dark Shadows en Frankenweenie. De nieuwe film zal het verhaal op non-lineare wijze gaan vertellen, iets waar Ritchie al ervaring in heeft, maar tegelijkertijd ook veel van de muzikale elementen uit de tekenfilm behouden. Het originele Aladdin won begin jaren negentig twee Oscars, eentje voor de muziek en eentje voor het nummer A Whole New World. De film staat verder vooral bekend om de performance van Robin Willams, die zich helemaal uit mocht leven als de geest in de fles.

Voor de nieuwe live-action versie zijn nog geen castleden aangekondigd. Guy Ritchie - op de foto hieronder te zien met Charlie Hunnam - komt volgend jaar eerst nog met een nieuwe King Arthur-film.