Guillermo Del Toro's volgende wordt spookhuisfilm

Geplaatst: door de redactie

Guillermo Del Toro zit nog volop in de postproductie van zijn “monsters vs. machines”-film Pacific Rim, maar heeft zijn volgende project al klaarstaan. Hij belooft met Crimson Peak het “haunted house”-genre op zijn kop te zetten.

Del Toro schreef het script al een hele poos geleden, maar het daadwerkelijk verfilmen kwam er nooit van. Legendary Pictures, die ook verantwoordelijk zijn voor Pacific Rim, neemt het project nu over van Universal. De regisseur zelf vergelijkt het nog te verfilmen scenario met horrorfilms als The Shining, The Haunting (uiteraard niet de Jan de Bont-versie) en The Innocents: “a very set-oriented, classical but at the same time modern take on the ghost story. It will allow me to play with the conventions of the genre I know and love, and at the same time subvert the old rules."

Pacific Rim verschijnt in de zomer van 2013. Voor die film is hij samen met Travis Beacham ook al een script aan het schrijven voor de sequel, hoewel hij de regie daarvan mogelijk uit handen geeft. Het script voor Crimson Peak zal hij eerst nog een keer herschrijven met Lucinda Coxon, de productie moet vervolgens begin 2014 starten.

(VIA)