Guillermo Del Toro presenteert Mama

Geplaatst: door de redactie

Voor startende filmmakers is een korte film een prima manier om onder de aandacht te komen van Hollywood. De korte film Mama overtuigde Guillermo Del Toro om de makers er een volledige speelfilm van te laten maken.

Mama begon als korte scène die regisseur Andres Muschietti maakte als opwarmertje voor een eventuele verfilming van zijn volledige script. Guillermo Del Toro (Pacific Rim) laat in het onderstaande fragment de korte film zien en vertelt waarom hij er zo van onder de indruk was. Hij noemt het “de engste, korte scène” die hij ooit heeft gezien. Mama is inmiddels een volwaardige speelfilm geworden met Jessica Chastain (Zero Dark Thirty) in de hoofdrol, die momenteel gepland staat voor een release op 9 mei 2013. Bekijk de trailers hier en hier.

Het is niet de eerste keer dat een onbekende filmmaker zich met een korte film in de kijker speelt. Fede Alvarez maakte in 2009 de short Panick Attack! (hier te zien) die Sam Raimi en Ghost House Pictures ervan overtuigde om de Evil Dead-remake aan hem te geven.