Grote namen in trailer voor The Big Short

Geplaatst: door de redactie

The Big Short betekent de eerste dramafilm voor Adam McKay en sowieso zijn eerste film zonder Will Ferrell. Toch verzamelde de regisseur met o.a. Christian Bale, Brad Pitt, Ryan Gosling en Steve Carell een aantal hele grote namen.

The Big Short komt dan ook uit de koker van Pitt's eigen Plan B studio en het waargebeurde verhaal - gebaseerd op het boek The Big Short: Inside the Doomsday Machine van Moneyball-auteur Michael Lewis - moet het succes van die film nog eens herhalen. De vier hoofdrolspelers hebben naar verluidt dan ook allemaal genoegen genomen met wat minder salaris om de productie met deze cast mogelijk te maken. De dramafilm draait om de mannen die aan de basis stonden van de globale financiële crisis.

 

De regisseur - bekend van Anchorman en Step Brothers - is dus een opvallende keuze, maar het verhaal lijkt dan ook bijna te bizar en schaamteloos om waargebeurd te zijn. McKay - die onlangs Marvel nog te hulp schoot met het script voor Ant-Man - adapteerde het boek zelf in samenwerking met Charles Randolph (Love And Other Drugs). The Big Short is vanaf 31 december te zien in Nederland.