Grote namen in Keanu Reeves' docu

Geplaatst: door de redactie

Keanu Reeves kennen we toch vooral als Neo in The Matrix. Maar de Amerikaan heeft nog veel meer in zijn mars, zo blijkt uit de trailer van de door hem geproduceerde en gepresenteerde documentaire Side By Side. De film zit barstensvol grote namen.

De documentaire duikt in de revolutie die de afgelopen twee decennia gaande is in de filmindustrie. Bijna honderd jaar lang was er maar één manier om films te maken - met film. Films werden geschoten, gemonteerd en geprojecteerd door middel van gebruik van celluloid. De afgelopen pakweg twintig jaar vormen digitale filmmethoden een flinke bedreiging voor dat proces. Maar hoe bewegen die twee methoden naast elkaar?

Door middel van interviews met kleine én grote - onder meer Scorsese, Lynch, Nolan, Soderbergh, Cameron en Fincher - namen uit de filmwereld probeert Side By Side inzicht te geven in de diverse aspecten van het filmmaken. Waar zijn we nu, hoe zijn we daar gekomen en wat zal de toekomst ons brengen?

En waar bovenstaande synopsis wellicht wat saai klinkt, onderstaande trailer belooft veel vuurwerk. Side By Side gaat half februari op het filmfestival van Berlijn in première. Of de film ook in Nederland uitkomt, is nog niet bekend.